Sluttspillrunde 1: Godkjent

By | 11. februar 2013

1.sluttspillsrunde ble avviklet på Orkanger denne helgen, og det ble en fartsfylt runde for Pumas – med godkjent poengfangst. Orkanger ble nedsablet, mens en forrykende kamp mot Tepa endte uavgjort – etter en sjangsebonanza av de sjeldne. Pumas leder nå 1.divisjon, og mangler bare 1 poeng for å være helt sikre. Eller at Tepa taper poeng i en av sine 4 gjenstående kamper…. Det vil si; Playoff er så å si sikret – men vi roper det ikke ut helt enda.

 

Pumas sine kamper:

Pumas – Orkanger 6 – 1 (Foosnæs 2, Moen, Nordvoll, Solberg, Strugstad)

Pumas – Tepa 3 – 3 (Hoel 2, Nordvoll)

 

Raymond Grytbakk Korsnes (t.v.) sine føtter kribler, men må fortsatt fungere som coach for Pumas. Her etter at Orkanger er nedsablet 6-1.

 

Pumas – Orkanger 6 – 1

Robert Svedjan måtte ut med lyskeskade etter første duell, og var ferdig for dagen. Heldigvis var Ola Hoel påkledd som backup, og fikk i gang foten sin. Robert Svedjan pålegges nå straff fra Pumas Futsal etter å ha blitt skadet i første kamp 2 runder denne sesongen. Straff: 1 times oppvarming før neste kamp. Noe som selvfølgelig er for hans eget beste.
Over til kampen. Pumas fikk seg en i fleisen allerede etter 3 minutter da Orkanger fikk sneket inn en ball nede i hjørnet. Etter dette tar vii kraftig over, og brenner noen store sjangser. Halvveis i omgangen kontrer vi med et perfekt utkast fra Skeide, til Foosnæs som på direkten skyter ballen nede i motsatt hjørne. Hasse Nordvoll sniker inn en 2-1 ledelse før pause. 3-1 kommer etter flott forarbeid av Kenneth Meyer, som slår til Solberg på bakerste, og like etter smeller Foosnæs ballen oppi krysset – helt uten at ballen var borti en motspiller. Se video under. Uansett så var det et vakkert mål! Etter dette har Pumas full kontroll, og Orkanger prøver seg litt i form av enmanns-show fra Emil Lynum, men som ikke lykkes helt med alle driblingene denne gangen. Strugstad setter inn 5-1, før Andreas Moen får en hel motorvei å løpe på uten press, og sender av gårde et skudd fra 10 meter ned i venstre hjørne. En god kamp av Pumas, med god innsats og tidvis godt spill. Kampens store spiller: Aleksander Foosnæs, med årsbeste for sesongen.

Sjekk ut Aleksander Foosnæs 2.scoring for kampen!

 

Pumas – Tepa 3 – 3

Dette ble en forrykende match, med høy temperatur, mange sjangser og mange tøffe situasjoner for dommerne. Dommerne kan nok litt for dette selv da lista lå ganske høyt i forhold til tidligere kamper på dagen. Uansett, man skal spille til fløyta blåses – og Tepa fikk en fortjent ledelse i starten av 1.omgang. Før pause får vi utlignet med et av årets minst pene mål, hvor Ola nærmest snubler inn ballen etter klabb og babb i feltet – med spillere strødd rundt seg. Uansett en fortjent scoring etter at Hoel selv hadde gjort et flott forarbeid. Like etter får en Tepaspiller komme alene på kanten og tupper ballen i motsatt hjørne, en flott scoring av Tepa. Pumas fortsetter å trille ball, men Tepa legger seg veldig langt bak – før Nordvoll viser sine kvaliteter feilvendt. Nordvoll vender bort en spiller og sniker ballen inn i nærmeste hjørne fra 2 meter. Allikevel skulle Tepa slå hardt tilbake 5 minutter før slutt, etter et flott forarbeid av Skagset finner han en lagkamerat på bakerste stolpe og Tepa er dermed opp i ledelse for 3.gang i kampen. Kun 2 minutter senere får Pumas uttelling for trøkket, og lagets bestemann denne kampen – Ola Hoel – setter inn 3-3 fra venstrekanten. En viktig scoring, som forhindret tap. Uansett kunne nok begge lag scoret minst 2 mål hver etter dette, hvor vi bl.a er alene med keeper 10 sek før slutt -og Tepa rekker en kontring på påfølgende miss. Dramatisk kamp, men som alt i alt ender med en fortjent poengdeling. Pumas må opp et hakk fra denne kampen, da vi gjør for mye tull defensivt – og samtidig brenner for mye sjangser offensivt.

Freidig gikk på sitt første tap for sesongen mot et solid Vegakameratene 2, og spilte uavgjort mot Orkanger (ut i fra tabell, resultat er usikkert). Dermed er Pumas 2 poeng foran Freidig, men begge lag er så å si sikret Playoff nå. Eneste lille faremoment er Tepa Futsal, som kan skape spenning med seier over Freidig, og dersom de fortsetter å vinne etter dette. Samtidig som at Pumas og Freidig taper resterende.

Pumas er strålende fornøyd med situasjonen, og trenger nå kun 1p for å sikre plassen for å fjerne all tvil. Eller at Tepa mister poeng i en kamp. Vega2 kan ta igjen Pumas og Freidig, men vil ikke ha lov til å stille i et Playoff.

Neste runde spilles i Rostenhallen 23. og 24.februar. Da møter Pumas Vega 2 og Tiller 2 – før det mest sannsynlig blir en kamp mellom to Playoffklare lag søndag 24.februar. Dette blir nok mest sannsynlig en kamp om å avgjøre 1. og 2.plassen seg i mellom.