God stemning til tross exit i IFS NM

By | 13. november 2013

Fredag ettermiddag reiste 9 Pumasgutter til Oslo for å delta i IFS sitt NM samt finne på noe sosialt sammen i Oslo by. Gruppespillet endte med solide gjennomføringer hvor det ble 4 strake seire, 9 mål og 1 mål innsluppet. Etter diverse aktiviteter frem til søndag ble det alt for kort prosess da vi møtte en av de andre Trondheimsfavorittene Tepa allerede i første kamp. Det endte med et bittert 0-1 tap og dermed tidlig exit av IFS NM.

IFS NM oppvarming

Pumas med nye overtrekksjakker fra hovedsponsor Nidaros Idrettsungdomsskole under oppvarming til gruppespillet.

Gruppespillet åpnet mot et av Oslos aller beste lag (nr 2 i Oslo i fjor); Bibo Futsal. Det var et teknisk godt lag, med smarte trekk offensivt. Det var uansett Pumas som lyktes best i denne kampen. Etter en svært solid defensiv gjennomføring samt god konsentrasjon foran mål vant vi kampen 3-1, etter en markeringsglipp på kveldens eneste baklengs.Neste kamp betrygget Sondre Stokke resten av gutta at Stokke-finta fortsatt sitter, da en skuddfinte vi alle har sett før dro vekk en Oslogutt i Old Geezers og neste touch på ballen sendte kula i lengste. Stokke overrasket forøvrig med noen nye finter denne helga, til og med da han fintet ut seg selv etter en nydelig pasning fra Robin Onarheim. Kampen mot Old Geezers endte 2-0 og var grei skuring fra Pumas.

Deretter skulle vi møte et annet lag som sto med full pott, SouljaBoiz fra Stavanger. Dette ble fullt kaos, hvor frisparkregelen kunne roet ned alt – og samtidig gitt ca 15 timetere til Pumas. Ja, det stemmer: SouljaBoiz presterte å lage godt over 20 frispark på kun 14 minutter hvorav minst 10 av dem var av samme mann. Som til slutt endte med rødt kort. Og «gjerningsmannen» hadde null forståelse for hvorfor. Det skal nevnes at dommeren var hissig på fløyta, men den aggressive spillestilen tok aldri slutt. De siste 2 minuttene ble det endelig trillet litt ball, og en sen scoring førte til 1-0 seier over en amper Stavangergjeng.

Siste kamp ble plankekjøring over Sarpsborg Futsal hvor Hasse Nordvoll så litt småblek ut etter 3 kamper uten scoring. Han tok saken i egne hender og fikk tilbake rødfargen i kinnene etter 3 goals og 3-0 seier. Nordvoll bekreftet altså at han vet hvordan å putte i Oslo!

Robin Mikal Sondre Ekeberg

Onarheim, Bjørnstad Haugen og Stokke var i godt slag denne helga.

Etter PL-fotball, gatevandring og diverse aktiviteter var det altså klart for sluttspill på søndag. Det var et skuffende manuelt sluttspilloppsett fra IFS sin side, hvor vi måtte møte det laget vi kjenner best i hele turneringen (Tepa) – samt mulighet for nytt møte med Bibo Futsal (fra pulja vår) i neste kamp dersom begge lag gikk videre. Pumas kunne tenkt seg litt annen (ny) motstand, men målet var allikevel å slå alle uansett. Vi vet at vi som regel skal ta Tepa, men i 14-minutters kamper i IFS har vi ofte slitt mot våre venner i de gule draktene.

Tepa manglet Voloder i mål, ellers hadde de fått inn solid forsterkning i form av landslagsspiller Kim Andre Brandtzæg. Landslagsspilleren var ikke til å kjenne igjen i Tepa sin spillestil, hvor de lå i en boks rundt sitt eget mål og hadde en tydelig og velkjent plan om å kontre når de fikk sjansen. Halvveis ut i kampen var det lite som hadde skjedd, og Pumas rotet bort mye på dårlige pasninger i etablert angrep. Etter ca 8 min fikk Tepa kontringen sin: Hvordan den ballen havnet i mål skjønte verken Pumas eller målscorer Dejan Janic – etter at Onarheim redder, ballen spretter tilbake i Janic og går i en merkelig bue bort til lengste stolperot. En ydmyk Janic viste også etter kampslutt sympati for sitt vinnermål – som ble avgjørende da Pumas aldri greide å sette sjansene sine innafor stengene. Tepa hadde en stor sjanse etter målet, men utover dette var det dårlige avslutninger fra Pumas som preget skuddstatistikken. En ball i tverrliggeren i siste spilleminutt ble det nærmeste Pumas kom og skuffelsen var stor over å ryke ut så tidlig med 0-1 i denne kampen.

Tepa Futsal røyk ut i neste runde, og det var El Classico som til slutt vant turneringen med bl.a Rocky Lekaj og Ibba Laajaab på laget. De andre trønderfavorittene flauset også, da Drillos røyk i pulja, og Store Hyller og Hertha Berlin røyk i 8-delsfinalen.

Det var uansett en ytterligere sammensveiset og humørfylt Pumasgjeng som lettet fra Gardermoen søndag kveld, som tok med seg mange gode øyeblikk fra Oslo. Det sosiale er en viktig del av Pumas – og dette håper vi kan være med å styrke laget inn mot sesongen med gode prestasjoner på parketten.

Gutta er motiverte!