NFF Futsal Cup: Pumas – Freidig 3-2

By | 17. november 2013

Pumas slo ut Freidig av NFF Futsal Cup lørdag formiddag etter at en tett og jevn kamp endte med 3-2 seier til Pumas. Dermed er Pumas 1 kamp unna å kvalifisere seg til sluttspillet i Oslo hvor totalt 8 lag fra hele Norge skal kjempe om cupgull. Men «veien til Ullevåll» er fortsatt lang – først venter Eliteserievinner Vegakameratene.

Freidig Pumas frispark ola mik
Det var en tøff batalje i Autronicahallen lørdag formiddag. Her gjør Ola Hoel og Mikal Bjørnstad Haugen seg klare for frisparkforsøk.

Pumas stilte med Onarheim, Hoel, Bjørnstad Haugen, Meyer, Svedjan, Johansen, Stokke, Strugstad, Nordvoll.

Dommerne dømte sin første futsalkamp på 6 måneder, og kunne også registrere at det var mange gode spillere på banen: «Her var det mange gode fotballspillere!» (refererte nok til å kjenne igjen til sammen 6 stk 2.divisjonsspillere). Så her lå alt klart for en fartsfylt duell:

Freidig hadde sitt vante lag fra i fjor (foruten Gjermund Åsen), men hadde også med nykommer Albert Berbatovci – en solid forsterkning for Freidig. Freidig knuste Pumas i begge ligakampene i fjor, samt slo oss ut av semifinalen i Playoff til Eliteserien – så her var Pumas klare for en aldri så liten revansje.

Kampen mot Freidig var en svært jevn batalje, med høyt tempo og hver sine perioder å styre spillet. Pumas fikk første sjanse ved Hasse Nordvoll hvor ballen strøk stanga etter kort tid. Etter 8 minutter fikk Nordvoll en ny sjanse på kanten alene med Johansen i Freidigburet, og en iskald dragning runder av keeper og ballen plasseres rolig i mål. 1-0. Kampen bølger frem og tilbake og både Pumas og Freidig spiller seg frem til noen sjanser, men det står 1-0 til pause.

Pauseprat laget
I pausepraten ble Pumas enige om å holde på ledelsen. Enkelt sagt, ikke like enkelt gjort – men seier ble det!

I 2.omgang starter Freidig best hvor de har mye ball, men Pumas forsvarer seg godt og Freidig sine farligste sjanser er skudd fra lengre hold som ender utenfor. Etter ca 8-10 minutter med delvis press fra Freidig, får Pumas mer kontroll over kula og har noen store sjanser som Kent Johansen avverger. Midtveis i omgangen tar Robert Svedjan grep og fører ballen inn i banen og fyrer av et ikke alt for hardt skudd, men som lurer keeper og ballen går stang inn i korthjørnet. En god prestasjon av Svedjan og Pumas leder 2-0. Etter dette er det veldig tett, og Kent Johansen har et par gode redninger, bl.a når både Nordvoll og Stokke kommer på farlig skuddhold.

I en god Pumasperiode kommer i stedet dagens klart vakreste mål, da Freidig varter opp med et «fotballangrep» ala Alex Song til R.Van Persie fra Arsenaltiden: Berbatovci sender en høy bakromsball presist over hodet på bakspillerne som Aasarød på lekkert vis banker inn i lengste hjørne med et slags «flyvespark». Dermed har Freidig redusert, og det blir svært hektisk de siste minuttene. Freidig blir mer og mer utålmodige og det blir til tider litt ampert, som også fører til at de lager et 5.frispark. 10-meteren setter Sondre Stokke på ulekkert vis midt i mål mellom bena på Johansen, og vi får pusterom til 3-1. Ca 30sek før slutt glipper det hos Pumas hvor en retur fra Onarheim treffer en Freidigspiller som kan sette inn 2-3. Pumas rir av stormen og tar til slutt en deilig 3-2 seier over våre rivaler i Freidig.

Nå venter Vegakameratene. I den andre «semifinalen» til sluttspillet i Oslo skal Nidaros møte Tiller. Det vil altså uansett bli 2 representanter fra Trøndelag i NFF Futsal Cup i Oslo. De 6 andre vil komme fra de andre kretsene.

Men først må Norges beste lag Vegakameratene slås ut.

Kampen spilles i løpet av førstkommende uke, forhåpentligvis på onsdag. Mer informasjon kommer rundt dette.