Preview 1.divisjon avd Midt-Norge

By | 22. november 2013

Vi har tatt en nærmere titt på de 10 lagene som stiller i år, og denne sesongen er det få nykommere å «analysere» (kun Strindheim). I utgangspunktet ser det kanskje ut til å bli ganske likt som i fjor, hvor Freidig og Pumas er favoritter, med Vega2 og Tepa som utfordrere. Til i år ser Othilienborg ut til å bli en joker som fort kan snike seg inn på teten med full klaff, så her kan mye skje. Det er også moro å se at flere fotballklubber i Trondheim melder interesse for futsal, som f.eks Strindheim.

Freidig Pumas angrep FreidigLigafavorittene Freidig og Pumas har allerede hatt en duell i regi NFF. Til tross Pumasseier er Freidig favoritter.

Vi har satt det opp i rekkefølgen etter hvem vi tror kan gjøre det best:

1. Freidig

Var veldig gode i fjor, og det forventes at de fortsetter på samme nivå. Dersom de skal dominere i ligaen, trenger de Gjermund Åsen i form. Freidg med og uten Åsen er to forskjellige lag. Utover dette er Berbatovci (tidligere Tiller og Tepa) signert, noe som gir mer trygghet i laget. På keeperplass er Kent Johansen bankers, og ellers er det høyt nivå over f.eks Hjelle, Mølnå og ikke minst Aasarød. Ranheimspiller Michael Karlsen er også signert, men det er uvisst hvor mye han blir med. Når Freidig er gode er de veldig vanskelig å stoppe. På grunn av deres gode fjorårssesong må Freidig få favorittstempelet igjen i år.

2. Pumas

Pumas ligger nok på ca samme nivå som i fjor, men har en mer sammensveiset gjeng nå. Hadde mange skadeproblemer i starten i fjor (til tross kun seire), hvor tiltenkte spillere datt ut ila de første ligarundene. Har hatt en god oppkjøring med jevnspilt kamp mot Vegakameratene, og seier over Freidig i NFF Futsal Cup. Samtidig tar Pumas også med seg en meget irriterende exit av NFF Futsal Cup inn til ligastart. Har noen spennende signeringer, og de nye spillerne fra i fjor har kommet veldig godt inn i laget. I fjor spilte Sondre Stokke kun 1 ligakamp, og i år kan Stokke utgjøre en livsfarlig duo med toppscorer Nordvoll. En spennende duo med mye spisskompetanse. Det blir en spennende sesong for Pumas!

3. Vegakameratene 2

Her er et lag med kontinuitet som vet nøyaktig hva de skal gjøre når de kommer på banen. Slo nettopp Pumas ut av NFF Futsal Cup med sin spillestil. Er et utypisk 2.lag, som egentlig burde vært selvstendig under et annet lagnavn(?). Har få utskiftninger, og tar sjelden bruk av A-lagsspillere fra elitelaget. Har ikke mye ekstremferdigheter, men er svært gode til å jobbe sammen og tette igjen bakover. Kommer til å plukke mange poeng, og i fjor kom de helt opp i ryggen på Pumas. Vil bli en lei nøtt for alle lagene i ligaen.

4. Tepa

Tepa har mye energi og entusiasme om høsten, da de starter futsalsesongen før veldig mange andre med IFS turneringer, som ofte ender med seier eller finaleplass. Har også tydelige taktiske trekk, som til tider fungerer ganske bra. Er ikke avhengig av fotballspillere, og er en sammensveiset gjeng. Ligger svært kompakt på banen, og er «kjedelige» å møte – men de er gode på det de gjør. Keeper Voloder betyr veldig mye, ellers er Skagseth en mann som kan gjøre det lille ekstra. Skagset har flyttet utenbys så det er usikkerhet rundt hvor mye «Tepastjernen» kan stille. Tepa er uansett en klar utfordrer til Playoffplass, se opp!

5. Othilienborg

Othilienborg var et ekkelt lag å møte i fjor, og «gamlegutta» tok bl.a knekken på Pumas. Her er det mange rutinerte typer, og vi tror det legges ut rikelig med røverhistorier når disse gutta samles i garderoben. Apropos røverhistorier, det ryktes at keeper Gjevik er ønsket tilbake, samt at de i år har fylt på med enda flere og rutinerte spillere fra Trondheim Futsal. Ringrever som Vikestad, Luu og Juberg er klare for mer futsal for Othilienborg. Kan bli et ekkelt lag å møte, men vi tror det kan bli tøft mot lagene over. Jokeralarm!

6. Tiller 2

Dette er et lag det er vanskelig å spå på forhånd. Stiller de sterkt med noen av de beste fra A-laget kan de slå alle. Har vist at et rent 2.lag ofte blir for små for topplagene, men Tiller2 kan fort bite fra seg enda bedre i år enn tidligere. Spillerne på 2.laget er nok sultne på spilletid for Elitelaget, så det er ikke noe enkel sak å møte disse gutta. Vanskelig å spå, på grunn av litt mer rutinerte gode lag ovenfor tror vi Tiller2 havner ca midt på.

7. Strindheim TF

Fotballklubben Strindheim har overraskende nok startet opp et lag, og mange skulle tro dette har noe med deres nye trener Kai Bardal (trener for Vegakameratene) å gjøre. Men det var visstnok ren tilfeldighet, og Strindheim ser ut til å ville bruke denne arenaen for spill for sine litt yngre spillere. Det ryktes at T.Kråkenes har ansvar for dette laget. Mange av Strindheims beste er allerede med andre lag, men det kan fort hende at flere av A-lagsspillerne ønsker å spille futsal for Strindheim. Dette blir en joker, men vi tror fotball er hovedfokus for Strindheim og at det vil være middels satsing på futsal. Men om Strindhem bruker de beste de har tilgjengelig, vil de plukke langt flere poeng enn hva en 7.plass tilsier.

8. NTNUI

NTNUI er alltid vanskelig å forutse, og studentlaget sliter ofte i kampene før jul på grunn av eksamenstiden. Er nok ikke like sterke som 2011/12 sesongen, men det er alltids noen nykommere på skolelaget som kan overraske. NTNUI er eneste laget som har deltatt siden første futsalsesong i regi NFF, og det er moro at de nok en gang stiller. Men futsalmiljøet har vokst siden da, og NTNUI blir nok mest sannsynlig å finne på nedre halvdel – kanskje enda lenger ned enn 8.plass.

9. Sjetne

Med den horrible sesongen Sjetne hadde i fjor med antall innslupne mål, skulle man tro unggutta var en av de mange lagene som ga seg til i år. Men Sjetne ser ut til å ha planer om å revansjere fjoråret, og vi tror Sjetne kommer til å være bedre i år enn i fjor. Har flere gode spillere tilgjengelig, noen fra RBK-miljøet (bla Bjørnholm og Feirud) – men samhandlingen på futsalbanen var ikke helt til stede i fjor. Vi velger uansett å tro at den unge gjengen har vokst fra ifjor, og kommer seg unna bunnplasseringen.

10. Charlottenlund

Dette laget har ikke noe med Charlottenlund A-lag å gjøre, men delvis deres 5.divisjonslag. Dette er hardtarbeidende gutter, som på ingen måte fortjener å bli plassert på sisteplass i et Preview, men det ble nå slik i konkurranse med de andre. Er nok sammen med Sjetne de 2 lagene som skiller seg ut som svakest «på papiret» før sesongstart.  Vi tror bunnivået er høyere i ligaen i år, og tror også at Charlottenlund kommer til å plukke poeng.

Rekkefølgen av lagene er diskutert blandt 4 stk i Pumas som tror dette er et godt tips før sesongstart. I fjor traff Pumas med 6 av 7 på topp 7, så denne rekkefølgen kan fort stemme når poengen er telt opp i mars 2014.

Men som alltid; det skjer overraskelser, og vi er spente på årets sesong.

Vi ønsker alle lagene lykke til!