Pumas innfridde i serieåpningen

By | 25. november 2013

1.ligarunde gikk av stabelen i Nidarøhallen D2, og til tross mange spillere borte på Cupfinale i Oslo – innfridde Pumas med 3 av 3 seire. Med Korsnes suspendert, Vatn skadet og Strugstad, Foosnæs, Svedjan, Onarheim og Tronhus i Oslo stilte Pumas uansett sterkt nok til å ta 3 viktige seire.

Mik Meyer Stokke 1ligarunde
Mikal Bjørnstad Haugen, Kenneth Meyer og Sondre Stokke bidro til 3 seire i Nidarøhallen lørdag formiddag.

Pumas sine kamper endte slik:

Pumas – Charlottenlund 6 – 0 (Gjertsen 2, Meyer 2, Nordvoll, Stokke)

Pumas – NTNUI 6 – 3 (Gjertsen 2, Stokke 2, Meyer, Nordvoll)

Pumas – Othilienborg 5 – 3 (Nordvoll 2, Gjertsen, Hoel, Stokke)

Det betyr 3 gode seire og på målscorerlista er det mange av de samme navnene som går igjen. Nykommer Torgil Gjertsen seiler opp på topp av toppscorerlista med sine 5 mål. Samtidig scoret både Gjertsen, Stokke og Nordvoll mål i samtlige kamper – så det er flere målscorere som har kommet godt i gang! Ellers stilte Pumas med følgende lag:

Rinholm

Bjørnstad Haugen – Hoel – Stokke

Gjertsen – Johansen – Meyer – Nordvoll

Gjertsen 1ligarunde
Ligadebutant Torgil Gjertsen ble toppscorer i 2.div for Strindheim. Nå er han på topp også i Pumas med 5 mål.

Kampreferat etter observasjoner av Raymond Grytbakk Korsnes. Om noen i NFF lurer på hvor han befant seg, var Korsnes på tribunen.

Pumas 6–0 Charlottenlund.
Charlottenlund legger seg bakpå og prøver å tette igjen mens de satser på kontringer. Pumas styrer kampen og har uten tvil mest ball. Etter hvert som Pumas ikke klarer å score tar Pumas større sjanser, på grunn av dette får Charlottenlund noen halv-sjanser som de kunne ha utnyttet bedre. Rinholm er god i Pumasmålet og viser godt posisjonsspill i mål. Til pause står det 0-0 selv om Pumas har hatt spillet og flest halv-sjanser har Charlottenlund vist seg farlige på kontringer. Pumas blir enig om i pause å spille ballen kjappere og bytte oftere slik at spillet på banen blir mer intensivt. Tidlig i 2.omgang kommer målet til Pumas, og derfra renner det inn bak en forfjamset Challakeeper, det ender med 6 mål i 2.omgang. Noen av årsakene til at det løsnet i 2.omgang var at Pumasgutta spilte ballen oftere og kjappere, noe som resulterte i at det ble vanskeligere for Charlottenlund å forsvare seg. En annen viktig faktor var at Charlottenlundspillerne ble slitne i 2.omgang, men Pumas kjørte på med høyt tempo og viser at vi er mye bedre trent. Godkjent første kamp, men vi må variere angrepsspillet i større grad ved å slippe ball til medspiller på løp kontra vende opp å skyte selv.

Pumas 6 -3 NTNUI.
NTNUI gir oss en god match fram til 15 min ut i 1 omgang. Derfra tar Pumas helt over og styrer matchen som vi selv vil. Vi spiller ball med høyt tempo og kommer til mange sjanser. Pumas legger opp til flere gode kombinasjonsspill og vi skårer 6 mål i løpet av kampen. Ny-signering Gjertsen viser han blir en viktig signering utover året, en rask, smidig spiller med et godt skudd. Defensivt er vi sløve i enkelte situasjoner og vi slipper NTNUI for lett til skuddmuligheter. Alle 3 målene til NTNUI kommer av at vår førsteforsvarer hviler 5-10 meter fra vårt eget mål, dette medfører at vi som førsteforsvarer gir NTNUI-spillere skuddmulighet nært vårt eget mål. Dette må vi ta tak i.

Pumas 5-3 Othillienborg.
Dette ble en tøff fysisk kamp. Othillienborg hadde bestemt seg for å være tøffe i duellspillet. Pumasspillerne blir ingen lettvektere og svarer med trøkk og kraft i spillet tilbake. Dommerne legger lista noe høyt i denne kampen og mange forseelser/åpenbare frispark går til videre spill og skaper uventende farlige målsjanser. Pumas har mest ball i denne kampen og styrer kampen. Othillienborg forsvarer seg godt til tider, men de gangene Pumas sender mange spillere i angrep med mange og gode bevegelser åpner mulighetene seg. Pumas klarer å score 3 mål i 1 omgang. Pumas leder 3-1 til pause, som er fortjent. I andre omgang fortsetter det tøffe spillet med høy intensitet til tider. Pumas går opp til 4-2, men Otta svarer nok en gang til 4-3. Heldigvis klarer Pumas å avgjøre kampen med en femte scoring og sluttresultatet blir 5-3. Tross alt tøffe tak under kampen var det to vennskapelige lag som takket for kampen.

Pumas viste svært mye gode offensive takter under første ligahelg. 17 scoringer på 3 kamper er solid gjennomført. Mange av scoringene kommer av individuelle prestasjoner og kontringer, vi har forbedringspotensial når det gjelder etablert angrepsspill. Defensivt var vi gode store deler av kampene, men å slippe inn 3 mål hver i de to siste kampene er vel mye. Det må jobbes med aggressiviteten og posisjonsspill i nærhet av vårt eget mål.

Alle resultatene fra helga er ikke helt oppdatert, men vi vet at Freidig vant sine 3 kamper – og at duellen mellom Vega2 og Tepa endte 2-2.

Til helga venter 2 antatt tøffere kamper, da Pumas skal møte begge utfordrerne til Playoffplassene; Tepa Futsal og Vegakameratene 2. Begge lagene er lag vi har tapt for i sesongoppkjøringen i IFS og NFF Futsal Cup – så her har Pumas mye å revansjere.

Da er mange spillere tilbake, og med de 2 antatt tøffeste utfordrerne til Playoffplass er det viktig at Pumas er skjerpet og klare for flere 3-poengere!