2 sterke seire i 2.ligarunde!

By | 1. desember 2013

Pumas fikk den ultimate revansjen da to lag som har danket oss ut av diverse turneringer i oppkjøringen fikk smake på et heltent Pumaslag. Vega2 og Tepa er de to lagene vi har ansett som relle utfordrere til de øverste plasseringene, og derfor var det viktig å vise at Pumas ikke har tenkt å gi bort noe i starten av sesongen. Det endte godt, og Pumas står nå med 5 av 5 seire og 15p totalt.

Pumas vega foos svedjan kris
Pumas gjorde nok en gang reint bord, denne gang med bl.a Tronhus, Foosnæs og Svedjan tilbake i tropp.

Pumas stilte med:

Tronhus

Foosnæs – Hoel (C) – Meyer – Svedjan

Gjertsen – Johansen – Nordvoll – Stokke – Strugstad

Pumas stilte altså med flere av de samme som sist, men med Bjørnstad Haugen ute, og Nordvoll kun med i 1 omgang – var det godt å ha Foosnæs, Strugstad og Svedjan tilbake. Tronhus ligadebuterte i mål, og gjorde sakene sine svært godt! Kampene endte slik:

Pumas – Vegakameratene2 4-1 (Gjertsen 2, Stokke, Strugstad)

Pumas – Tepa 6-1 (Stokke 3, Foosnæs, Gjertsen, Meyer)

 

Her følger et litt mer utdypende referat fra kampene:

Pumas – Vegakameratene2 4 – 1

Begge lagene snakket fortsatt om det som skjedde i NFF Futsal Cup, hvor oppfatningen var det samme: Pumas styrte det meste, men Vega kuppet Pumas på målstreken med 2 mål litt ut av det blå. Kampbildet ble ganske likt igjen, spillemessig. Men denne gangen scoret Vega2 først, noe som ikke er beleilig mot et godt defensivt organisert lag som dette. Målet var av den heldige sorten, hvor først en bakspiller triller ballen til en annen som står 1m unna eget mål, som ikke får avklart – og en Vegaspiller nærmest takler ballen inn i mål via en Pumasspiller og mellom bena på Tronhus. Vi har flere store sjanser, både i treverket og via fingertuppene til en god Vegakeeper. Til 2.omgang er Hasse Nordvoll dratt i skuffelse til toget til Levanger uten nettkjenning, men får en gladnyhet etter kampen når han hører hva som har skjedd: Pumas tar ytterligere kontroll over kampen, og til slutt løsner det etter en flott scoring av Sondre Stokke som drar av en mannn på kanten og smeller ballen hardt i lengste hjørne. Ikke lenge etterpå utnytter Gjertsen en grov feil av en Vegaspiller som prøver å drible som bakerste mann, og setter ballen iskaldt i mål alene med keeper. 4 min før slutt får vi 10-meter, som Gjertsen setter inn. Og 2 min før slutt setter Pumas punktum da Meyer finner Strugstad på bakerste stolpe med en knallhard og presis pasning, som Strugstad setter hardt kontant i nettet bak Vegakeeperen. En meget god 2.omgang av Pumas, hvor vi får som fortjent etter å ha styrt det meste i denne kampen. Meyer forøvrig assistkonge denne kampen med 3 målgivende. Vi slurver en del i 1.omgang hvor Vega2 fort kunne utnyttet noen høyrisiko-pasninger, men ut i fra sjansestatistikken var det heller ingen tvil om hvor poengene burde havne. En god kamp, og en god revansje for gutta!

Pumas – Tepa 6 – 1

Pumas vs Tepa har blitt en real klassiker i futsaltrondheim – både i IFS og i 1.divisjon. Lagene kjenner hverandre godt, og det er en god tone mellom lagene utenfor banen. På banen blir ofte kampbildet slik at Tepa legger seg bakpå, og Pumas ofte stanger i mot et godt organisert Tepalag. Denne gangen stilte Tepa et godt lag, med solide Voloder i mål, med Jakirovic og nykommer Arnesen som ekle spillere å behandle. Etter å ha blitt slått ut på samme måte i IFS trondheim og IFS NM i 14-minutterskamper, var vi nå klare for å vise at vi er sterkere når det blir mere spilletid. Det fikk vi vist. Det som var annerledes var at vi tok ledelsen tidlig og drepte kampen så tidlig som vi gjorde. Allerede i første spilleminutt presser Meyer en Tepaspiller tilbake på 5meteren, som er uheldig og tråkler bort ballen slik at Meyer enkelt setter 1-0 alene med Voloder. Like etter scorer Pumas på en fantastisk 3-mot-2 kontring hvor ballen havner ut til Hoel som finner Stokke på motsatt til 2-0 på blank goal. Perfekt opprulling! 3-0 kommer på oppsiktvekkende vis da Stokke header en løs ball i lufta i mål. Ja, Stokke + heading = mål. I futsal. Dermed sto det 3-0 allerede halvveis i 1.omgang og Pumas forsøker å roe ned litt mer med ball uten at Tepa virker å være særlig ivrig på å få tak i ballen over midtbanen. Etter pause går Tepa litt hardere ut, men det er allikevel Pumas som har de største sjansene på kontringer. Halvveis ut i 2.omgang får Tepa en redusering etter at en Pumasspiller klarerer ballen i en Tepaspiller og ballen går i mål. Dagens 2. litt heldige baklengs, og dette gir blod på tann for Tepa. I 3-4 minutter presser de godt på og har 2-3 sjanser. Lufta gikk nok ut av ballongen da Pumas kontret inn 4-1 med Gjertsen og etter dette ble det mye Pumas. På en ny vakker kontring avslutter Foosnæs angrepet til 5-1. På slutten herjer superduoen Gjertsen og Stokke med flere gode kombinasjoner, hvor et av angrepene ender med at Stokke kan signere et hattrick, etter målgivende fra Gjertsen på det siste målet. En meget solid kamp av Pumas, hvor agressiviteten er på topp og angrepsspillet til tider gikk på skinner! En deilig revansje, og en deilig seier for Pumas!

Ellers denne helga viste også Freidig tydelig at de også er sugen på Playoffplass da de også slo Tepa med samme sifre: 6-1. Tepa med 2-12 i målforskjell mot sine utfordrere, og man kan jo si at Pumas og Freidig allerede har et veldig godt utgangspunkt. Men det er fortsatt 13 av 18 kamper igjen for Pumas, og mye kan skje utover sesongen. På søndag overrasket Othilienborg med seier over Freidig, og viser dermed at de kan bli skumle utover sesongen. Freidig knuste derimot Sjetne hele 20-3, så målforskjellen er uansett i orden og de har nå 6 seire og 1 tap.

Neste lørdag (7.desember) blir det storkamp når Pumas og Freidig skal få festglade futsalinteresserte til å utsette vorspiel med å møte opp kl 18.50 i Leangen Plasthall for sesongens største futsaloppgjør i 1.divisjon. Vinneren der vil få et godt overtak for årets sesong og dette blir nok et fyrverkeri av en futsalkamp slik det ofte blir. Ellers møter Pumas også Strindheim og Tiller2.

Uansett, Pumas er storfornøyde med å være ligaens eneste lag med full pott – og flere 3-poengere skal plukkes neste helg.