Preview: Ligarunde 3

By | 6. desember 2013

Til helga spilles årets siste ligakamper, hvor de fleste lagene vil være halvspilt for sesongen. Pumas står foran 3 spennende oppgjør, hvor hovedkampen helt klart vil være toppoppgjøret mot Freidig Futsal. Først skal vi ut mot nykommer Strindheim, og på søndag venter jokerlaget Tiller2 – så til helga er det et par kamper vi ikke vet helt hva vi går til. Det vi vet, er at kampen mot Freidig blir meget tøff og intens. For Pumas sine del er det gledelig at kaptein Korsnes er ferdig med suspensjon, så får vi se hvor mye spilletid det blir på Pumasbautaen som også er under opptrening etter skade.

Raymond Korsnes
Raymond Grytbakk Korsnes er tilbake fra suspensjon, men er fortsatt under opptrening etter skade. Kanskje blir det comeback på parketten?

Pumas stiller med:

Onarheim

Foosnæs – Hoel – Korsnes – Meyer

Gjertsen – Nordvoll – Stokke – Strugstad

Tor Helge Johansen sliter med skade og blir heller coach denne runden. Svedjan sliter også litt og er usikker, samt Vatn og Bjørnstad Haugen er ute med hver sin skade. Tronhus bortreist. Pumas har uansett et slagkraftig lag som har fungert veldig godt denne høsten. Med Korsnes muligens tilbake på banen får vi en tydelig leder som kan få opp kommunikasjonen i laget. Foosnæs, Hoel og Meyer har vært stabilt gode i høst, og på topp har Pumas goalgettere som er kappable til å gjøre livet surt for motstanderne denne helga. Det blir blant annet spennende å se om Gjertsen og Stokke kan fortsette det gode samspillet som ble vist i forrige runde.

Her er en forhåndstitt på helgas kamper:

Lørdag 7.des kl 17.00 (Leangen Plasthall B): Pumas – Strindheim

Strindheim er årets eneste nykommer, og de har startet litt variabelt. De står med 2 seire og 2 tap, noe som vil si at de i teorien har mulighet til å kjempe i toppen om de starter en spinnvill seiersrekke. Allikevel virker det å være litt i oppstartsfasen på futsalsiden for Strindheim, hvor spillerne fra A-laget kanskje ikke er supergira på å satse tungt på futsal denne vinteren etter en tung fotballhøst. Sist runde stilte de med litt yngre spillere, samt Folland (tidligere Gossen Futsal) og et generelt sett ganske OK lag. Strindheims stjernespillere Gjertsen og Stokke er i Pumas, så det kan jo hende Strindheim vet hvordan å stoppe dem, men vi velger å tro at Pumas sin rutine og gode flyt skal være nok til å ta seg av Strindheim. Vi gleder oss til et nytt bekjentskap på parketten!

Lørdag 7.des kl 18.50 (Leangen Plasthall A): Pumas – Freidig

Klart for storoppgjør! Et litt upassende tidspunkt å ha viktig ligakamp på midt i julebordssesongen, men her kommer nok begge lag til å mobilisere for å unngå tap – og ikke minst sikre en prestisjefull 3-poenger. Pumas står (dersom seier over Strindheim) ubeseiret, mens Freidig har 1 tap. For å ikke slippe til lagene bak er nok Freidig meget ivrige på å ta alle poengene. I fjor knuste Freidig til i begge ligakampene, samt ødela Eliteseriehåpet til Pumas i semifinalen i Playoff, hvor det ble 4-7 tap. Pumas har allerede fått en liten revansje i NFF Futsal Cup for et par uker siden med 3-2 seier. Til dette oppgjøret stiller Pumas ganske likt, mens det er forventet at Freidig har med Gjermund Åsen. Det vil si, vi møter et helt annet Freidiglag denne gangen. Når Freidig i tillegg har godt trente spillere som Berbatovci, Mølnå, Hjelle, Rishaug, Berre og Aasarød, så sier det seg selv at det er et kvalitetslag vi møter. Dette er allikevel et meget åpent oppgjør mellom to offensive lag, og det er fortsatt så tidlig i sesongen at uansett vinner vil begge lagene fortsatt ligge godt an på toppen. Dersom Pumas tar seieren, er det ingen tvil om at Pumas har fått et solid grep om 1 av Playoffplassene dersom de 2 resterende kampene også går veien. Dette blir nok en av de mest fartsfylte kampene i år – anbefaler virkelig futsalinteresserte å ta turen for å se festfutsal i Leangen Plasthall kl 18.50. Vorspill/Julebord rekker man uansett!

Søndag 8.des kl 17.55 (Leangen Plasthall A): Pumas – Tiller2

Tiller2 har fått en tøff start på årets 1.divisjon, og det har hittil vært et ungt lag som har stilt for eliteserielagets nest beste. Til denne helga skal også Tiller junior spille KM og blir dermed opptatt der, noe som gjør at et par spillere fra A-laget må ned til 2.laget for å ta et tak. Bl.a Jo Nørstebø, Mats Henriksen og Olav Wist er spillere som har flere eliteseriekamper i beina. Dette kan dermed bli en tøffere kamp enn tidligere resultater tilsier. Det som er sikkert, er at Pumas er høyst motivert for å ta 3p i siste ligakamp for 2013! Dersom kampen mot Tiller2 ender som 3.seier på rad for helga kan Pumas ta juleferie med svært god samvittighet og 8 av 8 seire.

Pumas går for minst 6 poeng, og ser frem til en skikkelig batalje mot våre største rivaler i Midt-Norge.

Velkommen til Leangen Plasthall!