Ligarunde 3: To seire og ett tap

By | 9. desember 2013

Pumas gikk på årets første tap i toppkampen mot Freidig, men fikk allikevel med seg 6 poeng til å holde på en av Playoffplassene inn mot julefeiringen. Med 7 seire og 1 tap må Pumas avgi poeng i flere kamper for å miste Playoffplassen. Sondre Stokke fortsetter å levere goal på goal og står nå bokført med 16 mål på 8 kamper.

Freidig Pumas stokke hjelle leangen3
Toppkampen ble en jevn duell mellom 2 spillende lag. Her holder Sondre Stokke på ballen med Håkon Hjelle i rygg.

Det ble noen endringer i laget rett før kampstart, da Gjertsen meldte forfall pga sykdom – men Vatn uansett var i hallen på dugnad og testet like gjerne kroppen for spill. Det fungerte greit, og flere småplagede spillere ble testet forsiktig. Det var også gledelig å ha Korsnes tilbake på banen som tilførte laget ekstra trøkk og kommunikasjon i bakerste ledd. Til søndagen mot Tiller2 manglet vi litt spisskompetanse i Pumas med bl.a Nordvoll, Gjertsen, Vatn og Bjørnstad Haugen ute, uten at det forhindret Pumas i å ta nok en 3-poenger denne sesongen.

Kampene:

Pumas – Strindheim 7 – 2 (Stokke 3, Nordvoll 2, Foosnæs, Meyer)

Pumas – Freidig 3 – 5 (Foosnæs, Hoel, Stokke)

Pumas – Tiller2 6 – 4 (Stokke 4, Johansen, Strugstad)

Det ble 3 meget målrike kamper med 9, 8 og 10 mål i kampene. Vi følger dermed opp med et ordrikt referat:

Pumas – Strindheim 7 – 2

Pumas møtte en ung gjeng fra Strindheim, som totalt sett ble et lite hakk for små i dette oppgjøret. Strindheimgutta var allikevel tøffe nok til å forsøke å spille futsal og brukte ofte et oppspillspunkt og kom etter. Pumas leverte årsverste i første omgang. Både på defensiv jobbing, og ikke minst foran kassa. Vi har sikkert 7-8 100%-sjanser som bør være mål, og slipper også Strindheim til på alt for enkle overganger, hvorav en ender opp i mål. Etter 10 min står det også 4-4 i frispark, så alle frispark ut omgangen ville blitt 10-meter. Og der er det rutinerte Pumasgutter som lager frispark, slik at Strindheim setter mål nr 2 på en «10-meter». I 2.omgang maler Pumas på og til slutt måtte det bare løsne etter at den slappe holdningen fra 1.omgang var luket vekk. Flere fine kombinasjoner fører til at Stokke og Nordvoll scorer 2 mål hver i 2.omgang og kampen blir ikke særlig spennende. En kamp vi egentlig har god kontroll på hele veien, men konsentrasjonen burde vært langt bedre totalt sett. Uansett er 7-2 et godt resultat å ta med seg videre.

Strindheim Pumas frispark leangen3Her scorer Meyer enkelt på et frispark hvor muren kan sies å være bittelitt splittet.

Pumas – Freidig 3 – 5

Så var det klart for toppkamp i 1.divisjon avd Midt-Norge. Freidig stilte et meget sterkt lag til tross mangel av Åsen. Bl.a Emil Lynum var hentet inn, og med spillere som Aasarød, Hjelle, Berbatovci og Mølnå visste vi at vi sto foran en tøff match med mye angrepsvilje hos motstanderen. Kampen starter forferdelig for Pumas sin del, hvor vi har kontroll på kula i 1min, så bryter Freidig og scorer på sin første sjanse når de kommer 2 mot 1. Like etter slår Pumas kraftig tilbake med et nydelig angrep hvor ballen går fort, bevegelsene sitter og etter 6-7 trekk ender ball opp til Foosnæs på bakerste stolpe som setter inn ballen i mål – oppsiktsvekkende nok med høyrefot. Kampen fortsetter i et intenst tempo hvor begge lag jager mål, frem til Ola Hoel viser frem sitt varemerke. Hoel bryter et oppspill og får fri vei mot mål. Uten å se seg om smeller han til og ballen havner i lengste hjørne. Et klassisk Ola Hoel-brudd! Allikevel slurver vi 3 minutter før pause når et innspark ender opp til Haugen i Freidig som bryter foran og setter inn sitt 2.for dagen til 2-2.
2.omgang svinger litt frem og tilbake hvor begge lagene har 5 minutter hver med overtak på banen. Så løper en Freidigspiller med ballen langt utenfor dødlinja, og Pumas stopper opp. Men dommerne blåser ikke, og Freidig fortsetter fremover og setter ballen i mål. En meget kjedelig miss av dommerne, men Pumas måtte uansett skifte fokus og sette mer trøkk fremover. Etter noen store sjanser, bl.a alene med keeper og skudd som stryker stolpen – er det Freidig som får en gigantisk mulighet som går i stanga. Like etter er de gode når de kommer 2 mot Onarheim etter et brudd og kan sette inn 4-2 bare 3 minutter igjen av kampen, etter at Pumas måtte ta større sjanser fremover. Pumas tar ut keeper og setter Stokke som flyvende keeper, og dette fungerer ikke det første minuttet, hvor vi gir bort ballen i de 2 første angrepsforsøkene og Freidig setter ballen i mål til 5-2 på andre forsøk. Vi fortsetter allikevel, og får et vakkert trøstemål da Stokke curler ballen i krysset fra 12-13 meter minuttet før slutt. Et nydelig mål, men til lite hjelp da det blir årets første tap for våre arge konkurrenter i Freidig etter en intens og spennende futsalkamp. Vi takker for kampen, og håper på revansje på nyåret.

Pumas – Tiller2 6 – 4

Til denne kampen steppet Rinholm inn som keeper. Nordvoll var suspendert og med Gjertsen, Bjørnstad Haugen og Vatn utilgjengelig steppet også Johansen noe skadeplaget inn i laget.
Tiller hadde et klart bedre lag enn forrige spillerunder, hvor A-lagsspillere som Mats Henriksen, Jo Nørstebø og Morten Torset løftet nivået, samt deres keeper Marius Larsen som vi har møtt så mange ganger før. I tillegg var Tillertrener Bergmann med på benk, så her lå alt til rette for et spennende oppgjør mot en klubb med god futsalkultur!
Det var et bevegelig og spillende Tillerlag vi møtte, og vi merket tidlig at vi møtte bedre motstand enn Deres resultater tilsa. Kampen startet med å bølge frem og tilbake, hvor særlig Henriksen ble mye brukt sentralt hos Tiller, som ofte søkte «vingene» Nørstebø og Torset. Etter 10 min fikk Tiller rom på venstrekanten hvor Nørstebø gjør det han kan best – setter fart og avslutter klinisk med en liten chip over Rinholm. Stokke liker ikke det han ser og bestemmer seg for å stjele oppmerksomheten umiddelbart med et show. Stokkeshow: Under minuttet etter 0-1 får Stokke et heldig mål da Tillerkeeper Larsen aldri fikk helt kontroll på et innlegg fra Meyer, som nærmest treffer Stokke og fortsetter i mål. Rett etter får Stokke 2 sjanser mot Tillerkeeper etter samspill med Strugstad, og etter en retur fra Larsen setter Stokke inn 2-1. Og som om ikke det var nok, noen sekunder senere setter Stokke inn 3-1 fra skrå vinkel. På 3 minutter har Pumas snudd 0-1 til 3-1, og alle målene signert Stokke. Etter dette tok Stokke en pause fra showet og ut omgangen hadde begge lag noen sjanser, men målene lot vente på seg. I 2.omgang tenker Pumas mer på det defensive arbeidet, og det er lite som skjer frem til 13-14minutter. Da glipper det fullstendig hos Pumas hvor vi slår noen vanskelige pasninger fremover som er enkle å bryte, og Tiller setter inn 2 raske mål. Forferdelig slurvete, men med 4 minutter igjen slår Johansen en smart corner, som Strugstad setter inn til 4-3 bak en utspilt keeper. Like etter kontrer Pumas inn 5-3 etter at Korsnes og Johansen kommer 2 mot 1, og begge to gjør alt riktig hvor Johansen avslutter angrepet med årets første scoring. Et superinnhopp av Johansen som dermed er involvert i begge målene på under 1 minutt. 5-3 gir oss litt pusterom frem til det gjenstår 30 sek da Tiller2 får en redusering, etter at Rinholm har reddet et par sjanser fra Tiller. Allikevel har vi god kontroll de siste sekundene, hvor Stokke setter punktum med å raide ned venstresida, dra av keeper og sette inn 6-4 bare sekundet før slutt. Og dermed var showet over. En vrien kamp for Pumas mot et godt og velspillende Tillerlag, men alt i alt var det nok fortjent at poengene havnet hos Pumas. Stokke en klar man of the match med sine 4 mål. Vi takker Tiller for en velspilt kamp!

Det ble altså en godkjent helg for Pumas sin del. En del slapp defensiv jobbing til tider koster oss litt for mange baklengs, men samtidig er vi meget gode i angrep og produserer svært mange sjanser og scorer mange mål! Nå står vi med 7-0-1 noe som gir oss et godt grep om Playoffplassen. Tepa tapte også terreng i helga med tap for Charlottenlund, men er allikevel ikke avskrevet sammen med Othilienborg som reelle utfordrere til Playoff.

Mer om ståa i 1.div til Julepausen kommer senere.