Preview 1.divisjon avd Midt-Norge

By | 27. november 2014

Etter 7 måneder med futsalpause er det plutselig klart for 1.divisjon i Midt-Norge igjen, etter at forsøket om opprykk til Eliteserien ble knust i semifinalen i Bergen i mars tidligere i år. Pumas var langt nede etter å ha underprestert litt i semifinalen i vår, og har fortsatt et mål om å komme seg til playoff med bedre resultat denne sesongen. I år spilles Playoff i Osloområdet 14-15.mars.

Freidig Pumas nede for telling leangen3

Freidig gav opp klubben og dermed er nok en kvalitetsrival ute av divisjonssystemet.

I år er det et skuffende antall deltakende lag i avd Midt-Norge, hvor det ser ut til at flere klubber ikke greier å holde motet oppe gjennom en hel futsalsesong. Det er totalt 7 lag, som spiller trippel serie. Pumas stiller i sin 6.sesong på rad i 1.div, og det er kun NTNUI som har spilt like lenge som Pumas nå. Siden Pumas ble med i 2009 har vi mistet flere morsomme rivaler på veien i Dora, Gossen, Trondheim, Freidig og Tepa – men Pumas gir aldri opp, og forsøker igjen i år. Dessverre uten våre argeste rivaler.

Lagene som stiller:

Pumas. Mer om oss kommer utover i sesongen. Vi må regne med å være forhåndsfavoritter i år.

Othilienborg. Heldigvis. Otta er et lag vi både liker og misliker å møte, og da er det et godt tegn på at det er en klassiker. Kanskje det laget vi har møtt mest i liga og turneringer til sammen. Otta er et jokerlag, som har en kompisgjeng som kjerne, men som også fyller på med solide rutinerte spillere. Vi skimter et lite snev av Trondheim Futsal i dette laget, da typer som Gjevik, Vikestad og Luu begynner å bli sentrale – og til i år ryktes det at til og med Steffen Iversen har planer om å bidra. Her lukter det mye rutine, og en real klassikerduell x 3. Vår klart største utfordrer til tittelen. Og med mangler på gamle rivaler i ligaen, er vi svært glade for at Otta holder koken.

Charlottenlund. Kom til ligaen for 2 år siden, og så ut til å bli en kasteball. Men så har de tatt seg sammen, og i fjor var de tidvis ganske gode. Har noen kvalitetsspillere i laget som kan avgjøre kamper, men er hovedsaklig en kompisgjeng som liker å spille sammen. Bl.a Rye er en farlig mann, som også har vært ønsket av mer ambisiøse klubber før sesongstart. I fjor var de et av lagene som slet med å stille lag på slutten og var nære på å trekke laget, så vi får håpe at de holder det i gang hele veien i år. I år er det jo faktisk reale muligheter for en playoffplass også!

NTNUI. De stiller alltid. De stiller ofte med et nytt lag. Og de stiller alltid variert. Studentlag er preget av eksamen før jul, men dette laget har som regel et bra lag i 1.ligarunde, før de ikke er klare igjen før slutten av januar. Et vanskelig lag å forholde seg til, men man vet aldri hvilke studenter som har meldt seg på futsallaget fra år til år. Det er nok også en link til NTNUI fotball i 3.divisjon, men der vet vi at aktører i Nidaros har god kontroll og henter de mest interessante til eliteseriespill. Vanskelig å si hvor NTNUI ender, men de siste sesongen har de plukket bra med poeng!

BI Fotball. Årets eneste nykommer. Og et nytt studentlag, det er moro at futsal har spredt seg til flere skolemiljøer. BI fotball har nok også problemer med å stille slagkraftig i rundene før jul pga eksamen, men kan fort vise seg å ha noen gode spillere på lager. Meget vanskelig å si hvor disse ender, men noe playoffplass vil være overraskende. Vi tror på et beintøft møte med 1.divisjon, men at ting kommer seg utover i sesongen.

Vega2. Kanskje den tøffeste motstanderen for året. Vega2 er påvirket av seriemesterne på 1.laget, og spiller defensivt, og klokt. Sliter litt offensivt, men løser det med å ligge lavt å kontre. Vi har slitt mot dette laget flere ganger. I år er det ventet at Vega2 også stiller med flere unge spillere som er tiltenkt A-laget etter hvert, da Vega har begynt å ta ansvar for Norges futsalfremtid med å forsøke å få frem unge talenter på futsalarenaen i tidlig alder. Flere unge spillere født i 98 har trent med A-laget denne høsten, og det er trolig noen av disse som fort kan få være med sammen med de rutinerte Kvik-spillerne som hovedsakelig utgjør Vega2.

Tiller2. Er alltid vanskelig å si hva Tiller2 kommer med, og i fjor gav Tiller2 oss kanskje den tøffeste kampen utenom oppgjørene mot Freidig. Tiller har en bred stall i eliteserien, og har også flere spillere som ønsker spilletid der. Vil nok stille ganske variert, ettersom eliteserien sin terminliste også kolliderer en del med 1.divisjon. Minst 1 av kampene mot Tiller2 blir sikkert bra nivå. Forventer en variabel sesong av Tiller 2, som vanlig.

Kort oppsummert er nok Pumas store favoritter til Playoff, da vi har hevdet oss 2 år på rad – uten å komme gjennom det trange nåløyet. I fjor ble det 2 seiere før det sa stopp, men i år er det trolig bedre sjanser ettersom Oslo ikke har fått tildelt et fripass til Eliteserien. Othilienborg bør også klare å karre til seg en playoffplass med det rutinerte mannskapet de har. Tiller2 og Vega2 kan også fort sanke nok poeng til playoffplass, men det vil være svært overraskende om et av deres A-lag kjemper i nedrykksstriden. Det er uansett ganske usannsynlig med noe opprykkshøst for disse 2.lagene.

Et raskt tips er følgende:

1.Pumas
2. Vega2
3. Othilienborg
4. Tiller2
5. Charlottenlund
6. NTNU
7. BI Fotball

Det som er gledelig er at det er 6 lag i kvinneserien (bl.a cupfinalist Trondheims-Ørn), samt 8 lag i en Nord-Trøndersk liga (2.divisjon).

Vi ønsker alle lagene lykke til med sesongen!