Mot nord for poengfangst

By | 27. november 2015

Laget skal til Nord-Norge, som i futsalsammenheng har vokst kraftig de siste årene. 3 år på rad har et eliteserielag kjempet seg opp i eliteserien, og i de siste landslagsuttakene kommer det flere og flere spillere fra nord. Nyopprykkede Vesterålen har satt seg i en sterk posisjon og leder eliteserien etter 4 seiere på 4 kamper (vs andre som har 2 og 3 kamper spilt). Helgas runde spilles i Breivikahallen i Tromsø, hvor også kampene blir vist direkte på NFF TV.

Solberg i farta Vesterålen

Kaptein Solberg er klar for 2 nye matcher, her i farta mot Vesterålen i forrige runde. (Foto: Futsalmagasinet)

Denne helga reiser Pumas (fortsatt under navnet Nidaros) oppover med 10 mann og møter rutinerte eliteserielag i form av KFUM fra Oslo, og ubeseirede Sandefjord. Begge motstanderne har en landslagsmålvakt i buret, samt flere klassespillere i stallen, og det blir spennende å se hvordan kampene utvikler seg. For Pumas sin del blir det en helg hvor noen vitale spillere mangler – men hvor noen andre også får sin eliteseriedebut. Dette er spillerne som skal i aksjon:

Øyvind Bunes, Fredrik Solberg (C), Raymond Korsnes, Andreas Rye, Aleksander Foosnæs, Jo Nørstebø, Simen Strugstad, Marius Augdal, Bjørn Erik Løkås, Julien Le Bozec.

Fra forrige runde mangler vi bl.a Stokke og Kosberg som var toneangivende. I tillegg er også en del andre solide spillere utilgjengelige. Tromsø er uansett et sted det koster mye penger å sende mange mann, og med 2 kamper tror vi vårt mannskap skal holde.

Kampene:

Lørdag kl 17.15: Pumas – KFUM

KFUM er et av lagene som har god historikk i Eliteserien. 1 ligagull, men har etter det ikke greid å beholde sin posisjon. Har i flere år hatt landslagstrener Sæter som trener, og har kjempet i toppen med flere landslagsspillere de fleste sesongene. Spillerne er teknisk gode og har mye fart i laget. Med en trønder på laget i form av tidligere Vegaspiller Høvik og flere andre solide spillere vet vi at vi møter en rutinert og tøff motstander her. Deres keeper har også blitt tatt ut på landslaget, så dette blir spennende. Håpet er at de ikke sender sitt sterkeste mannskap, noe vi så i Trondheim forrige runde. Da manglet de en del punch som de har hatt tidligere, og gikk også på to tap. 0-1 for Vegakameratene, og 2-3 for Nordpolen. To knepne tap, og de er sikkert meget revansjesugne. Vi tror denne kampen kan bli et fint alternativ å ha på pc’n med PL i bakgrunnen for de som sitter hjemme!

Søndag kl 13.00: Pumas – Sandefjord

Sandefjord var overraskelseslaget i fjor, og ser ut til å ta sikte på en bedre plassering i år. I alle fall om vi ser på spillet deres i første ligarunde. Der imponerte de med fysikk, trekk og hurtig spill – anført av tidligere Nidarosspiller Leirvik, som vi kjenner meget godt til fra før. I tillegg signerte de til denne sesongen landslagskeeper Nordtun. 2 spillere fra fjorårets Nidarosstall, som går inn som de kanskje 2 beste spillerne til Sandefjord. Et litt spesielt møte sånn sett, men samtidig er det ikke mange lagkamerater igjen i stallen for deres del. Dvs, så utrolig spesielt møte blir det ikke… Uansett, Sandefjord så ut som et medaljelag i første ligarunde, og dette kan nok bli en av de tøffeste kampene som vi har igjen før jul. Første runde knuste de Nordpolen hele 10-4, og deretter medaljekandidat Sjarmtrollan 4-1. Dette er en tøff nøtt hvor vi er klare underdogs!

 

Ellers denne helga møtes de 2 lagene som slo oss i 1.ligarunde; Grorud og Vesterålen. Begge lagene har kun seiere hittil. Vi har også registrert at flere spillere fra disse 2 lagene er tatt ut på landslaget, så tydeligvis hadde vi en tøff første runde. Ut i fra målscorerne mot oss den første runden, var 6 av de 7 scorede målene av en landslagsspiller om vi ser på landslagsuttaket. Vi får trøste oss litt med det. Denne gang møter vi som sagt også lag av høy kvalitet med landslagsspillere innabords, men får vi ting til å stemme kan det bli meget god stemning også i vår leir.

Etter søndagskampen må vi vel på forhånd kunne si at vi ikke har tid til lange samtaler med motstander og dommere (eller autografer for den del), da vi har ekstremt lite tid til flyavgang – noe vi har blitt fortalt vi skal rekke. Det kan også sies å være et spenningsmoment denne helga.

Husk at alle kampene går på NFF TV – de kan du se her!

Vi gleder oss til 2 nye matcher, og forhåpentligvis ta våre første poeng i eliteserien! I tillegg har Korsnes varslet at pokerchips blir med i bagasjen, så noen spillere kan fort komme tomhendt hjem med tom pengepung.

Men kanskje med full poengpung?