Historie

Hvem er Pumas?

Pumas består av en gjeng fotballgale funny compare and contrast essay topics unge menn, som ble dannet høsten 2008 da Simen Strugstad og Tor Helge Johansen fant ut at futsal paper rater online er noe de burde spille oftere sammen etter militæret. Kompis Raymond Grytbakk Korsnes fattet kjapt interesse for cheap custom writing dette, og disse 3 utgjør kjernen fra starten. Vi hentet inn diverse bekjente, og meldte oss på Futsal Open. I vår første futsal turnering slo vi blant andre norgesmester Nidaros Futsal og endte opp i semifinalen. Å slå datidas Skandinavias beste futsallag ga enorm mersmak, og vi fortsatte å melde oss på turneringer etter å ha framstått som en ny utfordrer i futsalmiljøet i Trondheim. Etter hvert har Ola Hoel, Sondre Stokke og Robin Onarheim blitt sentrale spillere som er med i kjernen av Pumas fra oppstarten.

Hvorfor Pumas?

Pene Unge Menn Av Stål? Perfekte Utøvere Med Alle Skills? Ja. Men det er nok ingen skjult betydning i utgangspunktet. Vi var klare til å melde på lag, men hadde ingen navn. Desperat etter et seriøst og kult navn gikk vi igjennom noen merker, og endte opp med Puma etter å ha forkastet ”Umbros” og ”Nikes”. ”Pumas” ble nevnt, og utfallet ble at Strugstad og Johansen nikket fornøyd og bestemte seg for å prøve å gjøre Pumas til et kjent futsallag!

Og i ligaen 2009/10 het dere Stjørdals-Blink…?

Etter å ha blitt tilbudt plass i 1.divisjon avd custom paper service Midt-Norge, som arrangeres av NFF, måtte vi være medlem i Norges Idretts Forbund. Da ble alternativet å stifte egen klubb, eller å gå inn i en annen klubb. Kretsen anbefalte å gå inn i en eksisterende klubb, for å rekke fristen som straks gikk ut. Siden både Tor Helge og Raymond spilte i Stjørdals-Blink Fotball, var de meget posivite til å ta inn oss som en futsaldel i klubben, og dermed var vi Stjørdals-Blink Futsal i ligaen. Samarbeidet var vellykket, men Pumas var bestemte på å ha egen klubb til sesongen etter for å skape sin egen klubbtilhørighet.

Hva har dere oppnådd før?

Se under fanen ”Statistikk”, så vil du få se alle Pumas sine kamper i turneringer og liga sesongene 08/09, 09/10, 10/11. Det er vel også verdt å nevne at vi fikk en kamp på Tv 2 Sumo mot Oslo City i playoff til Eliteserien mars 2010, noe som vart stort for Pumasspillerne på det tidspunktet. Pumas gjorde også rent bord i Playoff i Trondheim sesongen 2011/2012, men opphentingen startet for sent og det ble den bitre 3.plassen. I 2012/13 ble det 2.plass i Midt-Norge og dermed Playoff igjen, men denne gang ble vi slått ut av Freidig i semifinalen. Pumas sin aller første kamp mot datidens beste lag i Skandinavia, et toppet Nidaroslag, er også verdt å nevne nok en gang endte med seier til Pumas.

Og plutselig var dere i Eliteserien?

Etter flere forsøk på å rykke opp med egen klubb, åpnet det seg høsten 2015 en mulighet for Eliteseriespill via samarbeid med Nidaros Futsal. Ettersom samarbeidet gikk mer over til at Pumas måtte bidra med mesteparten av spillerne, ble det også til en navneendring i Nidaros, til Pumas Trøndelag. Nidarosnavnet var ikke ønsket videre av styret, og dermed ble det naturlig å endre til Pumas som lagets spillere uansett ble forbundet med. Dermed startet et spennende prosjekt på høyeste nivå for våre gutter!

Hva skjer fremover?

Fra og med 10.01.10 ble Pumas Futsalklubb Trondheim en selvstendig klubb som deltar i både liga og kompisturneringer under samme navn: Pumas. Sesongen 15/16 ble navnet endret til «Rosten Futsal» og tar en midlertidig pause fra 1.div i Midt-Norge, for å gi plass til Eliteseriesatsingen i gamle Nidaros, som nå altså heter Pumas Trøndelag. Det er denne klubben du nå kan følge via våre sider (pr november 2015).  Det er de samme gutta, sammen med et par av gjenværende Nidarosspillerne som dermed gjør et forsøk på å berge plassen i Eliteserien med navnet «Pumas Trøndelag». Ta kontakt med en av spillerne dersom det ønskes mer informasjon.

Mer historie skal skapes – FØLG MED!

– Se også mer detaljert historie om alle Pumas sine kamper under «Statistikk«.

Noen spørsmål?

Kontaktinfo:

Simen Strugstad (tlf 99355309, sstrugstad@hotmail.com).

Tor Helge Johansen (tlf 91321018)

Raymond Grytbakk Korsnes (tlf 97608055)

Julien Le Bozec

Øyvind Bunes